2012 metų Spiningavimo varžybos Glūko ežere

09 rugsėjo 16:42 2012 Print This Article

2012 metų Spiningavimo varžybų Glūko ežere

NUOSTATAI

1. Bendrosios nuostatos
2012 metų spiningavimo varžybos Glūko ežere (toliau – varžybos) yra Mariaus Juškevičiaus labdaros ir paramos fondo (toliau – MJLIPF) organizuojamas renginys. Jo tikslas – skatinti ir plėtoti spiningavimo mėgėjų bendravimą. Pagrindiniai uždaviniai : pritraukti į varžybas kuo daugiau dalyvių; sudaryti sąlygas pasidalinti patirtimi; skatinti tausoti gamtą ir žuvų išteklius. Varžybos organizuojamos ir vykdomos laikantis Mėgėjiškos žūklės taisyklių (MŽT) ir šių nuostatų.
1.2.Varžybos vykdomos iš nuosavų valčių. Vienoje valtyje- ne daugiau kaip du dalyviai.

2. Varžybų organizavimas ir vykdymas
2.1. Varžybas organizuoja MJLIPF.
2.1.2. Organizatoriai yra atsakingi už varžybų starto vietos parinkimą ir paskelbimą, varžybų dalyvių registravimą, dienotvarkės paskelbimą, laimikių svėrimą ir rezultatų fiksavimą bei paskelbimą, apdovanojimų ir prizų parengimą ir įteikimą, rezultatų paskelbimą spaudoje.
2.1.3.Varžybose dalyvaujantys organizatoriai vykdo teisėjų funkcijas ir nagrinėja dalyvių skundus ir apeliacijas. Organizatoriai gali taikyti sankcijas MŽT arba šių nuostatų pažeidėjams.
2.2. Dalyviai.
2.2.1.Varžybose gali dalyvauti visi norintieji pilnamečiai asmenys.
2.2.2.Jei varžybose nori dalyvauti nepilnametis, jis privalo turėti tėvų ar globėjų raštišką sutikimą.
2.2.3.Varžybos vykdomos asmeninėje ir komandinėje (du dalyviai)- įskaitoje.
2.2.4. Varžybų starto vietoje vykdomas vardinis dalyvių registravimas, suteikiant jiems dalyvių numerius. Vardiniame dalyvių sąraše įregistruoti asmenys yra visateisiai varžybų dalyviai.
2.2.5.Išankstinė dalyvių registracija vykdoma telefonu 869999630 arba elektroniniu paštu: marius@juskevicius.info
2.3.Varžybų vykdymas.
2.3.1.Varžybos vyks Glūko ežere ,Varėnos raj. š. m. Rugsėjo mėn . 22 dieną
2.3.2 Rinkimosi, registracijos ir starto vieta prie polsio namų „Žibuoklė“, esančių šalia Glūko ež. Varėnos r. sav. Glūko km.

2.3.3.Varžybų vieta ir laikas gali būti keičiami atsižvelgiant į dalyvių pageidavimus bei susiklosčiusias nepalankias sąlygas.
2.4.Varžybų dienotvarkė
2.4.1Varžybos vykdomos vienu etapu. Etapo trukmė -3,5 val.
2.4.2.Varžybų eiga:
08.00-08.30- Vardinis dalyvių registravimas.
08.30-9.00 varžybų atidarymas ,dalyvių instruktavimas
09.00-09.30 Pasiruošimas varžyboms
09.30-1signalas-varžybų startas
13.00- 2 signalas- varžybų pabaiga ir laimikių svėrimas (skaičiavimas). Po varžybų pabaigos signalo ,valtys turi sugrįžti į starto vietą ne vėliau kaip per 20 min.
14.00- rezultatų paskelbimas ir nugalėtojų apdovanojimas.
2.4.3. Varžybų organizatoriai pasilieka teisę keisti dienotvarkę, iš anksto apie tai informuojant.

2.5. Varžybų taisyklės.
2.5.1.Varžybų dalyviai privalo laikytis MŽT ir šių nuostatų reikalavimų.
2.5.2. Su varžybų taisyklėmis dalyviai supažindinami ir varžybų dieną įvadinio instruktažo metu.
2.5.3. Kiekvienas dalyvis pats atsako už savo saugumą ant vandens ir tam tikslui turi turėti atitinkamas gelbėjimosi priemones. Apie tai jis patvirtina savo parašu.
2.5.4. Dalyvis neišleidžiamas į varžybas, jei yra apsvaigęs nuo alkoholio ar narkotinių medžiagų.
2.5.5.Žvejoti galima tik su dirbtiniais masalais (blizgėmis, vobleriais, silikono masalais). Už augalinės ar gyvulinės masalų naudojimą dalyvis diskvalifikuojamas.
2.5.6.Dalyvis gali turėti neribotą kiekį masalų ir įrankių ir juos keisti varžybų metu, tačiau žvejoti galima tik vienu spiningu ir vienu masalu.
2.5.7.Dalyviai laisvai pasirenka žvejybos vietą ežere. Atstumas tarp dalyvių valčių turi būti ne mažesnis kaip 30 m.
2.5.8.Žvejoti galima mėtant masalą arba velkiaujant.
2.5.9. Varžybų metu draudžiama priplaukti prie kranto (isškyrus ekstremalias situacijas) ir išlipti iš valčių, jeigu to nemato ir nedraudžia teisėjai.

2.5.10 Užskaitomos ir sveriamos visos varžybų metu dalyvio pagautos žuvys, kurios atitinka tokius dydžio reikalavimus (matuojant nuo burnos pradžios iki uodegos pabaigos):
Lydeka – 45 cm.
Ešerys – 15 cm

2.6. Rezultatų skaičiavimo ir vietų nustatymo tvarka
2.6.1.Svėrimą ,skaičiavimą ir rezultatų suvedimą atlieka organizatorių paskirta komisija
2.6.2.Varžybų dalyvis turi teisę dalyvauti skaičiuojant ir sveriant žuvį
2.6.3.Dalyvių ir komandų užimtos vietos nustatomas pagal sugautų, leistino dydžio žuvų svorį. Svoris didesnis, atitinkamai aukštesnė vieta. Jei svoris yra vienodas – aukštesnė vieta skiriama dalyviui, pagavusiam didesnį skaičių žuvų.
2.6.4.Už didžiausią pagautą kiekvienos rūšies žuvį skiriamas apdovanojimas

2.7. Prizai ir apdovanojimai.
2.7.1. Prizai ir apdovanojimai yra teikiami pasibaigus varžyboms ir suvedus rezultatus. Į prizus ir apdovanojimus pretenduoja visi dalyviai.
2.7.2.Prizus dalyviams gali steigti varžybų rėmėjai. Tokiu atveju rėmėjai nustato prizų teikimo tvarką, kurią paskelbia prieš varžybas.

2.8. Pažeidimai ir sankcijos.
2.8.1 Bet kokie MŽT ir šių nuostatų pažeidimai nebus toleruojami. Dalyviai, akivaizdžiai pažeidę MŽT arba šiuos nuostatus gali būti diskvalifikuojami iš varžybų. Kitais atvejais dėl sankcijų taikymo sprendžia organizatoriai arba visi varžybų dalyviai.
2.8.2 Kiti pažeidimai ir sankcijos:
– jei dalyvis be pateisinamos priežasties vėluoja sugrįžti nustatytų laiku (leidžiama vėluoti ne ilgiau nei 30 min. – po to dalyvio laimikis nėra užskaitomas) – atimama po 100 gr. bendro laimikio svorio už kiekvienas pavėluotas 1 min.; ;
– jei dalyvis pristato sverti žuvį pagautą ne varžybų metu arba ne savo pagautą žuvį – jis diskvalifikuojamas iš varžybų.
2.9.Skundai ir apeliacijos.
2.9.1.Skundai dėl varžybų tvarkos ir apeliacijos dėl sankcijų taikymo priimamos iki apdovanojimų įteikimo pabaigos. Organizatoriai nagrinėja skundus ir apeliacijas vietoje. Įteikus apdovanojimus skundai ir apeliacijos nėra priimamos.
2.10. Kita informacija.
2.10.1. Kiekvienas dalyvis yra atsakingas už savo veiksmus varžybų metu. Rekomenduojama laikytis visų saugaus elgesio taisyklių. Dalyviai turi būti pasiruošę padėti vienas kitam nelaimės atveju.
2.10.2.Varžybų dalyvis, pastebėjęs MŽT pažeidėjus arba aptikęs jų įrankius privalo apie tai pranešti organizatoriams, kurie imsis atitinkamų teisėtų priemonių pažeidimui užfiksuoti.
2.10.3.Visi varžybų dalyviai informuojami, kad varžybų metu padarytos fotonuotraukos ir filmuota medžiaga rengėjų nuožiūra gali būti panaudota žiniasklaidoje ir reklaminiais tikslais.
2.10.4. Jeigu ruošiantis varžyboms ir jų metu kyla audra arba žaibavimas, varžybos nutraukiamos arba atidedamos, kol bus geros oro sąlygos.
3. Baigiamosios nuostatos.
3.1.Varžybų nuostatai galioja 2012 m. sezonui. Nuostatai gali būti keičiami dalyvių iniciatyva iki kitų varžybų pradžios arba jeigu prieštarautų naujai priimtiems LR teisės aktams ir taisyklėms. Tokiu atveju nuostatai turi būti nedelsiant keičiami, siekiant pašalinti atsiradusius prieštaravimus.

Fondo Prezidenatas Marius Juškevičius

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.